FORSIDE KLUBBEN BLI MEDLEM    MØTER KVELDENS BILDE GALLERI AKTIVITETER ARKIV

PROGRAM VÅREN 2012

11. januar 2012: OPPSTART VÅRSESONG

25. januar 2012: ÅRSMØTE
Ref: 5 medlemmer gjennomførte effektivt årsmøte og valg, samt diskuterte innkomne forslag. Årets fotograf ble offentliggjort, og Årets bilde ble kåret. Vi avsluttet kvelden med en titt på utstillingen vår inne på Mjølkefabrikken

8. februar 2012:
MOTLYS - Utfordre motlyset - skyggene - silhuettene - lysstriper. Hvordan få kamera til å gi det bildet du ønsker? HUSK KAMERA, evt stativ, evt varme klær/fingervotter dersom du ønsker å lage store silhuetter i studioet som er litt kaldt nå. Ta også gjerne med spennende former og/eller lyskilder
Ref: 10 møtende prøvde seg på motlysfotografering, av både små og større gjenstander

22. februar 2012: 10-ÅRSJUBILEUM i auditoriet på Mjølkefabrikken
20.02.2002 ble Toten Fotoklubb stiftet nettopp i auditoriet på Mjølkefabrikken.
Johnny Thorsbakken fra Fotografen i Gjøvik viser bilder og formidler, og vi spør og lærer.
Kveldens Bilde: FRITT MOTIV - Johnny juryerer
 Ref: 8 medlemmer fikk en flott bildevisning med mange tips og erfaringer. Flott med juryering av kveldens bilde, der alle bildene ble kommentert på en lærerik måte.

7. mars 2012:
Fotografisk utvikling - ta med 5 bilder du liker veldig godt, gjerne med et tydelig komposisjonselement, feks dybdeskarphet. Vi fotograferer med tema sammenfallende linjer.
Ref.: 6 fotografer med mange spennende bilder. Vi diskuterte bildene, og det ble også fotografert en del.

21. mars 2012:
Utefotografering. Mer linjeføring og MOTLYS - siste sjanse til kveldens bilde.
Ta med fotoutstyr, stativ og kraftig lommelykt om du har
Kveldens Bilde: MOTLYS

18. APRIL 2012 KL 1800
utenfor klubblokalet
UT PÅ TUR!MINIATYRFOTOGRAFERING på Gjøvik med Per. Ta med fotoutstyr og stativ om du har. (Tilt/shiftobjektiv er ypperlig) Etterpå drar vi til klubblokalet, og der lager Per et "look a like" miniatyrbilde av bildet ditt.
Ref.: 6 medlemmer fotograferte utkast til miniatyrbilder av CC, togstasjon mm. Per lagde fine bilder i photoshop elements i klubben etterpå.

2. MAI 2012 KL 1800
utenfor klubblokalet. UT PÅ TUR! STENBERG -hvitveiseng?
Vi prøver mer på miniatyrfotografering, eller andre tema om du ønsker. Ta med fotoutstyr og stativ om du har. Kveldens Bilde: VIND eller BØLGER
Ref.: 5 medlemmer fotograferte hvitveis og andre fine motiver på Stenberg. Etterpå juryerte vi Kveldens Bilde i klubblokalet

16. MAI 2012 KL 1800
i klubblokalet
PHOTOSHOP ELEMENTS
De nyere utgaver av PS Elements duger til det meste vi trenger av bildebehandling. Ta med noen bilder og få hjelp og tips. (Vi har PS Elements 9 på klubb-PC)

30. MAI 2012 KL. 1800
oppmøte ved klubblokalet
BLÅTUR!
Vi reiser på fotografering. Husk kamera/objektiver, stativ og evt blitz

13. juni 2012 kl 1800
Kveldens bilde: Tåke eller røyk

PROGRAM HØSTEN 2012

22. august 2012
OPPSTART HØSTSESONG
Ta med inntil 10 bilder fra sommerens fotofangst - vi ser på og kommenterer.
Hva vil DU drive med på klubbkvelder - kom med 3 forslag.
Ref.: 7 medlemmer, mange flotte bilder, og mange forslag for høsten

UT PÅ TUR!
Vi møtes utenfor klubblokalet, og reiser til Potetmjølfabrikken oppi Håjen - arkitektur/linjer/former, og elva rett ved for den som ønsker bevegelse i bildet.
Ref.: 4 medlemmer på tur

Fotografering - ut på tur!
Vi møtes utenfor klubblokalet. Hvis dårlig vær: fotoprosjekt inne.
Kveldens Bilde: Fritt motiv
Ref.: 4 medlemmer fotograferte med panorama og HDR som mål.
Etterpå lagde vi bilder i PS Elements i klubben.

3. oktober
HØST - Fotografering ute og/eller inne i studioet
Vi møtes i klubblokalet. Ta med deg noe å fotografere som du forbinder med høst.
Panorama og HDR, form og struktur er tema denne sesongen.  Husk å stille kamera til JPG i tillegg til raw for bruk til b
ildediskusjon/-behandling etterpå.
Ref.: 4 medlemmer fotograferte høst i ministudioer

17. oktober
Lysstreif - Fotografering ute, evt inne hvis dårlig vær. Bildediskusjon etterpå.
Kveldens Bilde: HØST
Ref.: 8 medlemmer møtte, og fotografering både utenfor klubben og ute på tur.

31. oktober
Fotografering - vi fortsetter med lysstreif ute og/eller inne i studio.
 Panorama og HDR, form og struktur er tema
denne sesongen. Husk evt stativ og/eller blitz. Bildediskusjon av resultatet. Vi begynner også med litt opprydding og renhold av klubbrommet og studioet vårt.
Ref.: 6-7 medlemmer på møtet - noen fotograferte kreativt og noen støvsuget/ryddet og forandret litt på det fine studioet vårt.

Fotografering - siste sjanse å fotografere lysstreif til kveldens bilde.
Vi gjør ferdig studio og forbereder til neste møte.
Kveldens Bilde: LYSSTREIF
Ref.: 9 fotografer og 1 modell fotograferte lysstreif på ulike måter. Oppgradering av studio er fortsetter, og planlegging til neste møte

JULEKORTFOTOGRAFERING
Ta med modell hvis du ønsker, evt. nisse eller julepynt
Ref.: 5 fotografer lagde julemotiv

12. desember
JULEAVSLUTNING
Ta med 10-15 bilder fra siste halvår
Vi titter også litt på deler av vår egen julepresang; utstyr til blitsanlegget.
Kveldens Bilde: Fritt motiv
Ref.: 8 medlemmer med utrolig mange flotte bilder - pussig nok med et nytt "internt" tema ;-)
En liten titt på blitsanleggsutstyr, litt gløgg og kaker, og enda flere flotte bilder til kveldens bilde.
Vårsesongen er under planlegging.

HVOR?

Vanligvis er vi på Mjølkefabrikken på Kapp - enten i Klubblokalet
eller i Auditoriet - følg med på nettsidene
og e-post