FORSIDE KLUBBEN BLI MEDLEM    MØTER KVELDENS BILDE GALLERI AKTIVITETER ARKIV

Møter og referat 2009
 


Høst 2010

25 August: 
 
Auditoriet.  Vi ber alle medlemmene om å komme med 10 bilder hver med tema  SOMMER ! Vi ser på bilder og snakker litt om dem. (Ikke negativt)

Ref. Berit: 7 medlemmer og 2 barn fikk se utrolig mange flotte bilder. Håper høsten fortsetter med flotte bilder og diskusjoner og tips og triks!
BjørnÅge, Terje og Haralds bilder er lagt ut på Flickr-sida vår, flere kommer når det er klarert.
Utstillingen vår hang like fint i Foajeen foran møtelokalet, denne er i stadig endring når vi får nye Kveldens Bilde-vinnere. Husk at vinnerne også får et A3+print av bildet sitt (evt annet eget bilde.)
Vi snakket litt om Lightroom og kurs og programvare gjennom NSFF (forsida vår har linker) mer om dette etterhvert. Moelv Digitale Konkurranse med forfall 3. sept., NSFF Landskonkurranse, Kolleksjon med forfall 15. oktober og vår egen årskonkurranse med innlevering 1. okt. Se linker på forsiden vår. Stå på medlemmer - og delta aktivt med flotte bilder!

8 sept.
Vi fotograferer modeller studiobelysning møtested : våre egne lokaler

22sept.
 Fotoutfordring. Vi jobber med å fotografere ut i fra oppgaver, og ser på bildene etterpå. Møtested: Utenfor klubblokalet. HUSK KAMERA - stativ og varme klær anbefales.
KVELDENS BILDE: FRITT MOTIV
Ref.: Berit: 10 medlemmer tok i mot en UTFORDRENDE utfordring fra Marita på strak arm - i all fall nesten.
Vi så på hvordan utfordringen ble løst, samt avholdt kveldens bilde. Igjen flotte bilder fra medlemmene.

06 oktober HØST. Del 3 av klubbkonkurransen Møtested og dato litt usikker, vi prøver å få til en utflukt.
Ref.: Berit: 6-8 medlemmer fotograferte i bortimot "storm" - juryerte fotokonkurranse for Smøla Fotoklubb, samt vår egen Kveldens Bilde.

20. oktober - AUDITORIET - Lightroom/PS Elements - mer om innføring i disse programmene - inngår i kurspakke for NSFF programpriser.
Ref.: Berit: 5 medlemmer lærte om Lightroom 3, hvorfor bruke, og når bruke osv. - det begynner å bli mange programmer å forholde seg til. Blir nok flere LR3-brukere i klubben etterhvert!

3 November: Møtested Klubblokalet - BLITZFOTOGRAFERING - studioblitz og kamerablitz - stasjoner - ta med kamera, evt blitz og noe å fotografere
Ref.: Berit: 7 medlemmer lærte et og annet nytt - alltid noen som kan noe du ikke kunne eller visste.Her er linken til bildene fra forrige kolleksjonskonkurranse - kanskje de kan gi litt inspirasjon - men husk; nå er det ny konkurranse og ny jury - send inn dine beste bilder, Toten FK har skåret bra i LK tidligere :-) Elisabeth fikk bronse for sin kolleksjon i monokromt i 2006.
 Premierte bilder fra NSFF LK høst 2008 - kolleksjon


VÅR 2010

13. januar 2010 kl 1800

Bowling og pizza og årsmøte på Bowling1 på Gjøvik
Påmelding til leder@totenfotoklubb.no
Ref. Berit: 7 medlemmer diskuterte året som har vært, året som kommer og mye mer.
Etter en hard match, ble det Thomas som vant bowlingrunden
27. januar 2010 kl 1800
Photoshop hos Berit - Tutorial med Thomas.
Ta med PC og strømkabel - har du ikke bærbar, så kom og følg med likevel - notater kan være greit for å prøve hjemme. Vi lagde flotte 3-delte bilder forrige gang vi hadde tutorial med Thomas.
Thomas viser på PS CS4, men tidligere/andre versjoner kan stort sett benyttes.
Kåring av Årets Bilde 2009 blant Kveldens Bildevinnerne, samt Årets Fotograf 2009.
Kveldens Bilde: Fritt motiv Se mer om regler og send til Kveldens Bilde
Ref. : Berit: 6 medlemmer og 1 gjest, forhåpentligvis nytt medlem - kåret kveldens bilde, samt årets bilde 2009 blant vinnerne i 2009. Årets fotograf ble Hege, med Nina på andre og Marita på 3. De får gavekort hos Braaten Rammeverksted på Lena. Terje fikk årets bilde 2009, dette bildet får sponset innramming av Braaten, og blir fast i utstillingen vår på Mjølkefabrikken, Foajèen i 2010.
Avgjørelser vedr printer ble tatt, husk å bestille print av dine beste bilder.
Tutorialen blir utsatt etter uforutsett hendelse, men vi har fått samlet inn bilder til årboka, snakket litt om klubbtur til Nordic Light, og sett på bildeprosjektene til Thomas og Ruben, og diskutert fotografering, photoshop og stort sett alt mulig.


10. februar 2010 kl 1800
Portrettfotografering med studiofotografering. Oppsett av klassisk belysning med sort og hvit bakgrunn. Bruk av lysmåler. Husk kamera og evt stativ.
Ref. Berit: 10, snart 11 medlemmer inkludert 3, snart 4 helt nye medlemmer dukket opp til fotografering i klubblokalet. Bjørn Åge og Terje klargjorde og viste blitzanlegget vårt med forskjellig bakgrunner, og prøvde også lysmåleren litt mer. Etter hvert jobbet vi også på Thomas sitt blitzanlegg. Vi så på innstillingene på forskjellige kameraer, og alle fikk prøve seg både som fotograf og modell etter grunnleggende innføring i studiofotografering. Nye oppfordringer om å lage egne gallerier på Flickr.   

24. februar 2010 kl 1800
Fotoutfordring - møt opp i klubblokalet med fotoutstyr og få en utfordring
Ref. Berit: 7 medlemmer - vi fotograferte makro, litt for kaldt å gå ut. Noen bilder hver ble lastet inn og vist på storskjermen.

10. mars 2010 kl 1800
Fotoutfordring
Kveldens Bilde: Bråk
Ref. Berit: 6 medlemmer og en gjest fikk en større utfordring enn vanlig av Marita: nemlig reklame, hvor oppgavene var Linjer, Produktfoto og Abstrakt med litt ytterligere info., og ble delt på oppgavene. Noen valgte å benytte studioet vårt, mens noen gikk ut. Og kreativiteten var stor, fikk vi se etterhvert. Bildene legges etter hvert ut på Flickr, med tilgang for medlemmene.


24. mars 2010 kl 1800
Photoshop Tutorial med Thomas på Lena Videregående Skole.
Ta med pc med CS4, eller følg med for tips
Kveldens Bilde: Smått
Ref. Berit: 11-12 medlemmer samt 2 gjester fikk bryne seg på juryering av fotokonkurranse for Hedmarken Digitale Fotoklubb. Videre viste Thomas en tutorial med hva vi kan gjøre med rawfilene i rawfilkonverteren, både med eksponeringsendringer og annet på hele bilde, og male på samme endringer eller farger mm. i spesielle områder i bildet. Han viste også et kurs om å lage ramme på bildene på forskjellige måter.
Tilslutt var det Kveldens Bilde-kåring.

7. april 2010 kl 1800
INDIA - AUDITORIET - Marita viser sine bilder.
Ref. Berit: 5 medlemmer og ca 25 gjester var tilstede under vårens store bildevisning. Marita viste bilder og fortalte om sine opplevelser av India.
Spennende og informativt med nyttige erfaringer som hun videreformidlet, i tillegg til flotte bilder - flere av disse kommer vi forhåpentligvis å se igjen i konkurranser.

21. april 2010 kl 1800
 
Nina og Hege viser sine fotohemmeligheter.
Kveldens Bilde: Fritt motiv
Ref. Berit: 10 medlemmer og 2 gjester/snart medlemmer fikk se en flott samling av Nina og Hege sine bilder, og vi fikk svar på alle spørsmål om fotografering og bildebehandling.

5. mai 2010 kl 1800
 
Ut på tur
Ref. Berit: 8 medlemmer dukket opp, og i det fine været gikk vi ut i det fantasiske området rundt klubben og fotograferte i flere timer.

19. mai 2010 kl 1800
Klubbkonkurransestart
Vi har tatt motet til oss og har planer om å ha 4 møter relatert til dette.
Temaet for konkurransen er 4 årstider, og vi setter opp det første møtet DEL 1 VÅR!  Konkurransen blir kåret ca februar 2011, så her er det gooooood tid til planleggingen..

Kveldens Bilde: Nasjonalromantikk
Ref. Berit: 8-9 medlemmer på Stenberg på fotografering i flott vær, etter først å ha kåret kveldens bilde, og fått informasjon om klubbkonkurransen.

Fredag 4. juni 2010 kl 1800 Sommeravslutning
Følg med på nettsidene og e-post


Nordic Light International Fotofestival i Kristiansund www.nle.no
27.april - 1. mai 2010 - 1 dag - 2 dager - alle dager?
Film? Foredrag? Utstillinger? Worskshop? Ansikt til ansikt m/Morten Krogvold?
DU VELGER AKKURAT DET SOM PASSER DEG!
HVOR?

Vanligvis er vi på Mjølkefabrikken på Kapp - enten i Klubblokalet
eller i Auditoriet - følg med på nettsidene
og e-post

Kart Mjølkefabrikken
Kartbilde Mjolkefabrikken
Kart Kapp
Kart Toten

Bakgrunnsfoto fra klubbfotografering: © Bjørn Åge Sæther, Toten Fotoklubb
Design: Berit Gaarder ©  Side sist oppdatert: 04.01.17 15:27, Berit Gaarder  webmaster@totenfotoklubb.no